Søk

Aktuelt

31.03.2022

NGI har ansatt Kristin Paulsen som leder for digital utvikling

Paulsen tiltrer i stillingen som leder for digital utvikling fredag 1. april. Dette er en viktig milepæl for NGI Digital og satsningen rundt digitaliseringen i NGI.

27.03.2022

NGI maner til bredt samarbeid for å unngå kvikkleireskred

– Å forebygge kvikkleireskred er en svært viktig oppgave for Norge fremover. Derfor er det veldig bra at Gjerdrumutvalget legger stor vekt på mer forskning og utvikling og vil stille krav til geoteknisk kompetanse gjennom en sertifiseringsordning, sier administrerende direktør i NGI - Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.

03.03.2022

Gjennombrudd i kampen mot plast – oppretter ekspertpanel og enighet om global plastavtale

– De avgjørelsene som verdens medlemsland fattet i FNs miljøforsamling, er et vendepunkt i kampen mot kjemisk forurensning og plastforurensning, sier NGI-forsker Hans Peter Arp.

02.03.2022

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen er NGIs første FoU-sjef

Kirsti Wensaas Anker-Nilssen startet 1. februar 2022 som NGIs leder for forskningsstøtte.

22.02.2022

Norske forskere støtter opprettelsen av et internasjonalt forurensingspanel

NGI-forsker Hans Peter Arp er én av initiativtakerne til et felles opprop til klima- og miljøminister Espen Barth Eide, der nesten 200 forskere støtter etableringen av et internasjonalt forskningspolitisk panel for tiltak mot kjemikalier, avfall og forurensning.

15.02.2022

Leder gigantisk EU-prosjekt som skal finne løsninger på usynlig forurensning

Stekepannen med teflon som gjør at maten ikke svir seg. Allværsjakken som beskytter mot regn. Det er to eksempler på hvordan vi daglig omgir oss med bittesmå, usynlige stoffer. Fellestrekket er at den farlige forurensningen beveger seg lett i miljøet. At kjemikaliene forblir i vann og skader mennesker og økosystem. Nå tar EU grep.

15.02.2022

NGI flytter midlertidig fra Ullevål til Nydalen

NGI - Norges Geotekniske Institutt planlegger å bygge en forsknings- og næringslivscampus på sin eiendom i Sognsveien 72 ved Ullevål Stadion i Oslo. Midlertidig adresse fra og med 28. februar 2022 er Sandakerveien 140.

07.02.2022

Ny metode for beregning av flodbølger fra skred

Den nye metoden gjør det mulig å beregne både skredynamikk og flodbølgegenerering i samme modell både for laboratorieforsøk og virkelige hendelser. Resultatene er publisert i tidsskriftet Nature Communications.

10.01.2022

Jakter på ny kunnskap om svartskifer

Det er ikke uten grunn at svartskifer, også kalt alunskifer, får varsellampene til å lyse på byggeplasser. Men visste du at den kullsvarte steinen har egenskaper som kan kaste nytt lys over reaksjonsmønster og risikovurdering?