Søk

Aktuelt

12.08.2021

NGI sender live fra Arendalsuka 18.8: Debatter om kvikkleire og kompetansebehovet i bygge- og anleggsbransjen

– NGI forsker og utvikler metoder for å sikre at vi bygger, bor og ferdes på sikker grunn. Krevende grunnforhold, som kvikkleire, og et klima i endring krever at vi kontinuerlig utvikler nye og bedre løsninger. Vi må tilpasse oss et endret klima og kutte utslipp. Norges nest største næring, bygge- og anleggsbransjen, er en del av løsningen, sier administrerende direktør i NGI – Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.

13.07.2021

Ny peleløsning skal sikre både stabilitet og energi fra grunnen

I samarbeid med Malvik kommune skal Norges Geotekniske Institutt (NGI) øke bruken av grunnvarme i områder med tykke løsmasser. For framtidas bygg vil teknologien kunne øke bruken av lokal termisk energi, redusere utslipp av CO2, gi mindre press på strømnettet og billigere strømregninger.

02.07.2021

Nærmer vi oss tippepunktet for global plastforsøpling?

Det er advarselen i en ny studie publisert i Science, der norske, svenske og tyske forskere advarer mot at uten drastiske, politiske grep globalt, kan skadene fra plast på miljøet bli uopprettelige. Nå ber de politikerne begrense produksjonen.

24.06.2021

Styrker kompetansebygging innenfor geofag i polare områder

NGI – Norges Geotekniske Institutt og UNIS - Universitetssenteret på Svalbard har inngått en intensjonsavtale om samarbeid. Det betyr en styrking av kompetansebyggingen innenfor geofag i polare studier.

03.06.2021

Ny NGI-rapport: Miljøgifter og tungmetaller på bunnen av Oslofjorden

NGI - Norges Geotekniske Institutt har sjekket kvaliteten på bunnforholdene i Oslofjorden: – Resultatene av undersøkelsene våre viser at det er ulike miljøgifter i sjøbunnen, sier forsker og prosjektleder Gøril Aasen Slinde i NGI.

01.06.2021

NGI kapret NTNUs dyktigste sivilingeniør for 2019

På avgangsvitnemålet til Eirik Nilsen, står det kun én karakter: A. Av de 1300 kandidatene som ble uteksaminert fra NTNU i 2019 innen teknologi eller arkitektur, er Eirik Nilsens vitnemål fra Tekniske geofag utpekt som det aller beste.

06.05.2021

Ny radar gir kontinuerlige målinger av snøskred

Radaren vil automatisk starte med målinger når den oppdager bevegelser i skredbanen på Ryggfonn, som er forsøksfeltet til Norges Geotekniske Institutt (NGI) på Strynefjellet. For snøskredforskningen ved NGI er radaren en betydelig oppgradering.

06.05.2021

Artikkel om kvikkleire publisert i Ground Engineering Magazine

Anders Solheim, teknisk ekspert hos NGI, har skrevet en artikkel publisert i Ground Engineering. Artikkelen tar for seg problemene som sensitiv leire utgjør i Norge, Sverige og deler av Nord-Amerika.

04.05.2021

Innovativt partnerskap sikrer verdens første modell for automatisk beregning av bølger

Norges Geotekniske Institutt (NGI) og oppstartsselskapet Glint Solar har utviklet en teknologi som automatisk estimerer bølgeforhold og vindretninger for flytende solcelleanlegg.