Søk

Aktuelt

13.12.2021

NGI vant Miljøringenprisen 2021 og donerer 40 000 kroner til miljøstiftelsen ZERO

NGI – Norges Geotekniske Institutt har mottatt Miljøringenprisen for prosjektet "Bærekraftig gjenvinning av betong". Prisen består av en gullspade-plakett og en pott på 40 000 kroner som tildeles en veldedig organisasjon bestemt av vinneren.

18.11.2021

NGI i samtaler for styrket indisk-norsk samarbeid

India er interessert i økt samarbeid med norske myndigheter og private organisasjoner i lys av Indias ambisiøse planer om å oppgradere sin infrastruktur i løpet av den neste 7-8 årsperioden. Den overveldende estimerte kostnaden for dette er 1,4 billioner dollar.

19.10.2021

NGI mener TEK17 må inkludere beregninger av klima- og miljøpåvirkning for grunnarbeider og fundamenter

– Skal vi få virkelig fart på teknologiutviklingen og satsingen mot et grønt skifte innenfor bygg og anlegg, må det utformes lover, regelverk og forskrifter som samsvarer med de ambisiøse miljømålene vi alle ønsker å jobbe mot, sier NGIs direktør for GeoMiljø, Guro Grøneng.

29.09.2021

NGI: – Glad for at årsaken til Gjerdrumskredet nå er grundig kartlagt

– Rapporten er først og fremst viktig for de pårørende og for innbyggerne i Gjerdrum. Men også for oss som jobber med geoteknikk og geofaglige vurderinger, er kommisjonens rapport viktig, sier administrerende direktør i NGI – Norges Geotekniske Institutt, Lars Andresen.

29.09.2021

Skal Norges nest største bransje få et kunnskapsløft?

Når retningen for norsk forskning de ti neste årene nå meisles ut, må bygge- og anleggsbransjen få et kunnskapsløft. Hvordan skal vi ellers klare å oppnå drastiske kutt av klima- miljøutslipp, bygge ut fornybar energi og bidra med nye løsninger tilpasset et klima i endring.

28.09.2021

Nyutviklet metode for tsunamivarsling

I en ny vitenskapelig artikkel publisert i tidsskriftet Nature Communications, har forskere fra NGI bidratt til utvikling av en ny metode som kan brukes til tsunamivarsling. Metoden kalles Probabilistic Tsunami Forecasting (PTF) og det nye er at den gjør oss i stand til å avveie rasjonelt i hvor stor grad varslingen vil gi presise eller falske varsler, eller underestimere og dermed ikke varsle reelle tsunamihendelser.

27.09.2021

15 millioner til bærekraftig forsterking av dårlige grunnforhold

Forskningsrådet fikk 24 prosjektsøknader om forskningsmidler til bygg, anlegg og eiendom. NGIs innovative bærekraftsprosjekt, Green sOil stAbilisation (GOAL), var ett av fire som fikk tilslag

15.09.2021

Innspill til langtidsplan for forskning og høyere utdanning

IFE, NILU, NIVA og NGI har sendt et felles høringsinnspill til revisjonen av langtidsplanen for forskning og høyere utdanning til Kunnskapsdepartementet. Den nye planen skal på plass i 2023.

03.09.2021

Viktig forskningsprosjekt innen miljøkjemi får omfattende støtte fra EU

EUs Horizon 2020 har finansiert prosjektet ZeroPM, som har et totalbudsjett på 11,6 millioner euro. Prosjektet ledes av Norges Geotekniske Institutt (NGI) med Dr. Sarah Hale som prosjektkoordinator og Prof. Hans Peter Arp som visekoordinator.