Søk

Aktuelt

08.02.2024

Flammegardinovner minimerer metanutslipp i revolusjonerende biokullproduksjon

De siste årene har hastverket med å ta tak i klimaendringer og forbedre fruktbarheten i jord ført til interesse for innovative løsninger som bygger bro mellom miljøbevaring og bærekraftig landbrukspraksis. En løsning som har dukket opp er flammegardinovner. Denne teknologien produserer biokull fra tørr biomasse samtidig som metanutslippene minimeres.

10.01.2024

Bygge nytt hovedkvarter på kvikkleire? Det ville gjort mange betenkte. Men ikke NGI

Norges Geotekniske Institutt (NGI) bruker byggingen til å utvikle nye måter å bygge på.

04.01.2024

NGIs styre har besluttet å etablere Norges Geotekniske Institutt AS

Den operative virksomheten til Stiftelsen Norges Geotekniske Institutt (NGI), altså all vår forskning og rådgivning, har blitt overført til det nyopprettede heleide datterselskapet Norges Geotekniske Institutt AS per 1. januar 2024.

03.01.2024

Vil øke tilgangen til kritiske og strategiske mineraler og metaller i Europa

MINEYE er et nylig tildelt forsknings- og innovasjonsprosjekt med mål om å styrke EUs autonomi i primære og sekundære råvarer, samtidig som de reduserer miljøpåvirkningene fra gruvedrift. Prosjektet er en innovasjonsaksjon gitt under Horizon Europe, EUs sentrale finansieringsprogram for forskning og innovasjon, og har mottatt 5,8 millioner euro i finansiering.

Dronesensor i drift (venstre) og tungløft-drone brukt i AGAVE-prosjektet (høyre)
21.12.2023

AGAVE – omfavner fremtiden for geomodellering

I et banebrytende samarbeid har EMerald, SkyTEM, SDU og NGI samarbeidet gjennom det innovative AGAVE-prosjektet for å utvikle fremtidens geomodellering. Dette visjonære initiativet markerer et betydelig sprang fremover innen grunnundersøkelser og bærekraftig infrastrukturplanlegging.

14.11.2023

Advarsel mot mekanisk utstyr for å fjerne plast fra vann

En internasjonal gruppe forskere har advart mot å stole på mekaniske oppryddingsutstyr som et middel til å møte plastforurensningskrisen. NGIs tekniske ekspert Hans Peter Arp er en av dem.

14.11.2023

Fremtidens energi er grønn og digital

Oslo Science City’s Arena-arrangement The Future of Energy is Green and Digital, arrangeres av Universitetet i Oslo 10.-11. januar 2024, og er utviklet sammen med SINTEF, NGI, IFE og Oslo kommune.

13.11.2023

Campus Ullevål: Et fyrtårn for bærekraftig byggepraksis

I byggingen av eget hovedkontor tester Norges Geotekniske Institutt (NGI) ut bruk av spunt som energilager – en pionersatsning for å redusere byggebransjens klimafotavtrykk.

04.10.2023

Manglende satsing på klimatilpasning og naturfare

Skal vi lykkes med å tilpasse oss et klima i endring, og sikre at vi kan bygge og bo på sikker grunn, må vi utvikle nye, kostnadseffektive løsninger gjennom forskning og utvikling. Men siden 2021 har ikke Forskningsrådet bevilget forskningsmidler på naturfare.