Søk

Aktuelt

En mann står foran et byggeprosjekt.
20.02.2025

Hvordan planlegges NGIs nye tekniske arealer?

Sommeren 2026 flytter NGI til Campus Ullevål. Labene vil være “hjerte” i NGIs lokaler. Hvordan jobber labsjef Morten Sjursen og hans folk med å skape så gode lokaler som mulig? Og hva kan vi forvente oss?

To mennesker sitter på huk ved det som kan være en vannstasjon. De har på grønne Ingeniører uten grenser-tskjorter.
20.02.2025

NGI forlenger samarbeidet med Ingeniører uten grenser (IUG) med to år

– I en tid hvor det kuttes sterkt i bistandsmidler, vil næringslivets bidrag og støtte være ekstra viktig, sier NGI-direktør Karina Wang.

En mann står med ryggen til kamera vendt mot en snøskavel. Det kan se ut som han forsøker å skjære i snøen med et verktøy man helt klart skimter.
14.02.2025

– Jeg håper alle som skal ut på tur denne vinteren følger disse rådene

Hittil denne vinteren har foreløpig ingen omkommet i snøskredulykker her til lands, men det er ikke mange uker siden fire norske liv gikk tapt i franske Val-Cenis.

Fire mennesker står smilende og poserer foran kamera.
17.01.2025

NGIs bidrag til REACHOUT-prosjektet

«How to Build a Climate Story» er et verktøy som hjelper fagfolk med å kommunisere kompleks klimadata til offentligheten. Målet er å gjøre informasjon om klimaendringer mer tilgjengelig og engasjerende.

En elv renner nedover et grønt landskap.
17.01.2025

Svimlende kostnader for å rense PFAS-forurensning i Europa

2 billioner euro over en 20-årsperiode. Det er prisen Europa må betale for å rydde opp i forurensning forårsaket av over 10 000 menneskeskapte kjemikalier, PFAS. Dersom utslippene ikke begrenses, anslås de årlige kostnadene til minst 100 milliarder euro.

18.12.2024

NGI blir nytt medlem av Framsenteret i Tromsø

– Medlemskapet markerer en viktig milepæl for NGI. Det styrker vår mulighet til forskningssamarbeid innen geofarer og klimatilpasning i nordområdene, sier Dominik Lang, direktør ved Naturfare i NGI - Norges Geotekniske Institutt.

17.12.2024

Satellittbasert overvåking av flytende plast i havet: En ny mulighetsstudie

I samarbeid med SALT har NGI nylig avsluttet en spennende mulighetsstudie for Miljødirektoratet. Studien undersøkte potensialet for et satellittbasert overvåkings- og varslingssystem for flytende plast i havet.

16.12.2024

NGI og partnere fikk endelig tilslag på SAFERCLAY om risikometoder for kvikkleireskred

Etter tre søknadsrunder fikk det fireårige forskningsprosjektet SAFERCLAY tilslag i Forskningsrådet. Prosjektet skal utvikle metoder for å vurdere hvordan risiko for skred endrer seg over tid. – Lærdeommen er aldri å gi opp, sier prosjektleder for SAFERCLAY, Jean-Sébastien L'Heureux ved NGI – Norges Geotekniske Institutt.

21.11.2024

Et tiår med fremragende arbeid: NGI Perths reise og fremtid

Under ledelsen til Noel Boylan har NGI Perth vokst og blitt en nøkkelaktør innen offshore energi og overgangen til fornybar energi.